Algemene informatie kinderdagverblijf

Binnen onze kinderopvang ut Buurke wordt de groene pedagogiek gehanteerd. Dit betekent dat we veel actief bezig willen zijn met de kinderen en door hun een uitdagende, rustige, groene omgeving te bieden, wij hun ontwikkeling optimaal kunnen stimuleren.

Een dag bij kinderopvang ut Buurke heeft zowel een vaste structuur als de nodige afwisseling. De kinderen van de dagopvang eten en drinken in de woonkeuken. In de woonkeuken worden ook activiteiten gedaan als kleien, koekjes bakken enz. Daarnaast is er ruim gelegenheid voor vrij spel in de verschillende hoeken (o.a. bouwhoek, poppenhoek), liedjes zingen, spelletjes doen, voorlezen. De ruimte is gezellig en rustig aangekleed en voor elke leeftijd is er passende speelgoed aanwezig.

Buiten is een grote omheinde speelruimte waar naar hartenlust gespeeld kan worden met o.a. zand, water, gras, natuur etc. Als het heeft geregend doen we de kinderen de aanwezige overalletjes en laarsjes aan. Buiten gaan we regelmatig op zoek naar materialen om mee te knutselen zoals: bladeren, kastanjes, takken, mais, etc. Aansluitend aan de buitenspeelplaats is een dierenweide, hier kunnen de kinderen onder begeleiding o.a. schapen, konijnen en de kippen verzorgen en vertroetelen. Tevens kunnen de kinderen in ons eigen moestuintje plantjes gaan planten zodat ze zelf hun eigen kruiden/fruit e.d. kunnen verbouwen. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs waar bijvoorbeeld ons eten vandaan komt. Daarnaast gaan we uiteraard minimaal een keer per dag naar de koeien of kalfjes kijken. Ook als er extra activiteiten op het bedrijf zijn, bijv. gras inkuilen, mais hakselen, bezoek dierenarts etc. dan kunnen de kindjes die dat willen onder begeleiding gaan kijken.

Veiligheid is bij ons zeer belangrijk, zowel de emotionele en sociale maar ook de fysieke veiligheid staat op een hoog punt bij ons. Vandaar dat ook alles afgeschermd wordt met hekwerken en de kinderen niet kunnen ontsnappen. Tevens kunnen de kinderen alleen onder begeleiding aan het bedrijf een bezoekje brengen.