Buitenschoolse opvang (BSO)

Op dit moment hebben we Buitenschoolse opvang (BSO) beschikbaar voor de kinderen die naar BS ’s Kirkeveldsje te Schimmert, BS de Triangel te Ulestraten, BS St. Martinus en BS Catharina Labouré te Beek, De Kring in Genhout en BS Spaubeek gaan. Voor de overige scholen in de omgeving is het op dit moment helaas niet mogelijk om BSO af te nemen.

De kinderen van de BSO worden door eigen medewerkers op de scholen opgehaald. Op deze manier gaan de kinderen alleen met een vertrouwd iemand mee. Na binnenkomst op onze opvang worden de kinderen begroet, worden de handen gewassen en wordt er gezellig aan tafel wat gegeten en gedronken en wordt de schooldag even doorgesproken.

Hierna zijn de kinderen vrij om te gaan doen wat ze willen en waar ze zin in hebben. Niks moet, alles mag. Er wordt wel gestimuleerd om naar buiten te gaan en even wat energie te gaan verbruiken en actief bezig te zijn. Activiteiten voor de kinderen worden, indien nodig/gevraagd, ook aangeboden. Daarnaast proberen we iedere dag met de kinderen naar de dieren te gaan, hen te knuffelen of te verzorgen en ook een bezoekje te brengen aan de koeien en kalfjes. Als het mogelijk is kunnen de kinderen ook nog even lekker op de stro spelen!